Vistas de página en total

viernes, 27 de noviembre de 2015

El nom de la rosa



Fragment de la pel·lícula “El nom de la rosa” (1986) dirigida per Jean-Jacques Annaud, que narra la història d’un monjo interpretat per Sean Connery i el seu deixeble, Christian Slater.

En aquesta escena final observem els dos protagonistes cavalcant per un camí nevat amb els seus rucs, fins que troben a una misteriosa dona enmig del camí.
L’escena comença amb tràveling frontal que segueix als protagonistes pel seu camí, de cop i volta el pla canvia quan apareix la dona misteriosa, ara tenim un pla en primera persona que fita a la figura de la dona, que es va intercalant amb un pla del deixeble per així saber de qui és el pla en primera persona. El tràveling para just quan el protagonista atura el seu ruc. Els plans i els contraplans dominen aquesta escena. El deixeble observa al seu mestre aturar-se breument, mentrestant la dona se li apropa i amb un primer pla, podem observar el seu rostre trist i brut, un contra pla del protagonista ens mostra la tendresa amb el que la mira. Aquesta tendresa queda accentuada quan la dona li agafa la mà i se la posa sobre el seu rostre. Un canvi de pla cap al seu mestre i una puntuació de la banda sonora ens mostra com aquest marxa i li posa pressa al deixeble. Aquest amb un seguit de plans i contraplans abandona a la dona i segueix el seu mestre allunyant-se de la càmera amb un desenfocament provocat per la boira que hi ha en aquest bosc.Utilitzant un primer pla amb un lleuger picat d’ella i un contraplà d’ell girant-se s’acaba l’escena. Amb una veu en off i un zoom out, des d'on estan els protagonistes fins a un gran pla general, conclou la pel·lícula.


No hay comentarios:

Publicar un comentario