Vistas de página en total

viernes, 27 de noviembre de 2015

Ciutadà Kane

Fragment de la pel·lícula “Ciutadà Kane” (1941) dirigida per Orson Welles, que narra la vida de l’empresari Charles Foster Kane basat en el magnat de la premsa William Randolph Hearst.

Aquesta escena ens mostra a la dona de Foster Kane discutint amb aquest, sobre un article que s’ha publicat a un dels seus diaris que la deixa en una mala posició.
En aquesta escena podem observar un seguit de camps, entre primers plans i plans americans. Quan la dona parla tenim una sèrie de plans lleugerament picats i en canvi quan s’enfoca al protagonista podem observar un contrapicat per engrandir la seva persona. En la meitat de l’acció apareix un personatge secundari que no se li dóna cap mena d’importància, ja que no hi ha cap pla específic que se centri a ell. Durant l’acció veiem contraposada la histèria de la dona amb un posat calmat i serè del protagonista. En un moment donat veiem un primer pla de la carta que li arriba a Charlie, que amb la utilització d’un transfocus no podem observar que hi ha escrit però sí la dona ajaguda l’altre costat de la sala. Al punt àlgid de la conversa Charlie perd el control i estripa la carta, amb un tràveling lateral camina cap a la dona fent un canvi de pla, la seva ombra obscureix la dona mostrant la superioritat que té aquest personatge. Finalment ella s’ajeu i deixa visible, en un pla mig curt, la meitat de la seva cara.


En tot aquest fragment no hi ha hagut BSO per així no treure protagonisme a la força dels crits de la dona i la serenitat de Foster Kane.



No hay comentarios:

Publicar un comentario