Vistas de página en total

domingo, 4 de octubre de 2015

Festival de cine internacional de San Sebastián

La setmana passada San Sebastián ha acollit la seixanta-tercera edició del festival de cine internacional que es porta realitzant des de 1953. És un dels certàmens cinematogràfics més importants del país .

Alejandro Amenavar, va inaugurar el aquest edició amb la projecció de la seva pel·lícula que donava a lloc a les més de 200 projeccions que hi hauran aquest any.

El palmarès d’aquest any ha estat el seguent:

El premi gran de la Concha de oro, se l’ha emportat la pel·lícula del director islandès Rúnar Rúnarsson “Sparrows”,  la pel·lícula tracta del difícil canvi de la vida d’un adolescent de 16 anys del nit a la matinada, aquest pel·lícula no estava entre les favorites però finalment s’ha alçat guanyadora del premi mes desitjat del festival.

El belga Joachim Lafosse ha sigut l’afortunat d’emportar-se el premi al millor director per la seva pel·lícula “Les chavaliers blancs” que tracta del escandall de l ONG francesa Arca de Zoé i les seves adopcions irregulars.

Yordanka Ariosa ha obtingut la Concha de Plata a la millor actriu pel seu treball a “El rey de La Habana” d’Agustí Villaronga.

La Concha de Plata al millor actor ha sigut un premi compartit entre Ricardo Darín i Javier camara pel seu treball conjunt a la pel·lícula Truman.

Manu Dacosse s’ha emportat el premi del jurat a la millor fotografia per la seva feina a Evolution, el film dirigit per Lucile Hadzihalilovic.


El premi del jurat al millor guió se l’han emportat els germans Larrieu, Arnaud y Jean-Marie, per “21 nuits avec pattie”




No hay comentarios:

Publicar un comentario